Expozitia CUPA MOCANITA - EXPOZITIE SI CONCURS CU TEMATICA FEROVIARA editia a XXV
Expozitia CUPA MOCANITA - EXPOZITIE SI CONCURS CU TEMATICA FEROVIARA editia a XXV
01 noiembrie 2013 - 03 noiembrie 2013
Expoziţia CUPA MOCANITA - EXPOZITIE SI CONCURS CU TEMATICA FEROVIARĂ ediţia a XXV se desfăşoară în perioada 01 - 03.11.2013 în Sala Expozitionala a Scolii Peter Thal din Râşnov,str. Izvor , nr. 10. Acest eveniment doreşte să reunească principalele cluburi de modelism feroviar din ţară, pasionaţii de modelism feroviar neafiliaţi , reprezentanţi ai CENAFER ( Muzeului CFR ) si investitori privati in transportul pe calea ferata. Acest eveniment aduce la cunoştinţa publicului o parte din istoria transportului pe calea ferata. Pe langa caracterul cultural aceasta expozite are si o latura umanitara, intrucat intrarea va fi libera, insa vizitatorii vor avea libertatea sa doneze cat doresc pentru ajutorarea Casei de copii de tip familial „BREBENEL”din loc Rasnov. Expozitia se adreseaza in egala masura turistilor si locuitorilor orasului Rasnov si ai localitatilor limitrofe.
Organizatori sunt Primaria Oraşului Râşnov şi Asociatia Rosenau Turism, co-organizatori  S.C. Rail Force SRL şi  CENAFER  prin Muzeul CFR..

            La concurs se pot înscrie modelişti afiliaţi sau nu unui club, cu un număr nelimitat de modele. Aducerea modelelor în expoziţie se va face de câte un reprezentant al fiecărui club participant, sau individual, în cazul modeliştilor neafiliaţi în localitatea cărora nu există un club de modelism feroviar.  Modeliştii individuali sau cluburile, vor trimite o lista (conform Anexei 1) cu modelele ce se doresc a fi înscrise în concurs sau doar prezente în expoziţie şi cu delegaţii desemnaţi pentru aducerea lor până în data 25.10.2013  pe adresa de mail :  pdi55@yahoo.com

            Sosirea delegaţilor şi amenajarea expoziţiei se va face în data de 30.10.2013. Delegaţilor li se vor asigura una ( doua ) nopţi de cazare şi demipensiune.

Aducerea modulelor pentru diorama modulară şi instalarea acesteia se va face în data de 30.10.2013. Lista reprezentanţilor cluburilor participante va fi trimisă organizatorilor până în data de 25.10.2013. Acestora li se vor asigura trei (patru) nopţi de cazare şi demipensiune.

                        Modelele înscrise în concurs trebuie să respecte normele NEM  şi vor fi împărţite în grupe de scări şi pe categorii şi clase, după cum urmează:

Material rulant

- Vehicule motoare:

A1        construcţii proprii integrale (realizate în întregime de modelişti, putând fi utilizate din producţia industrială numai motoare, angrenaje, trolee, tampoane, cuple, roţi)

A2        construcţii proprii din subansamble (realizate prin folosirea unor subansamble provenite de la modele industriale)

A3        îmbunătăţiri (îmbunătăţiri aduse unor modele de fabrică )

- Vehicule remorcate:

B1        construcţii proprii integrale

B2        construcţii proprii din subansamble

B3        îmbunătăţiri

E         Modele de vitrină (material rulant, realizat din kit-uri, artizanal, etc., nefuncţional)

Infrastructură

C          Clădiri şi construcţii cu specific feroviar

D         Tehnică feroviară (aparate de cale, semnale, etc.)

F          Diorame şi module

 

OCTOMBRIE 2022
L M M J V S D
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31