Rosenau Cross Beats - maraton de muzica cu percuție
Rosenau Cross Beats - maraton de muzica cu percuție
12 octombrie 2013 - 12 octombrie 2013

Rosenau Cross Beats - primul maraton de muzica cu percuție din Romania va avea loc īn această toamnă, la Rasnov


Organizatorii UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romānia și Asociația Mioritics vă invită la Rāșnov, īn data de 12 octombrie, pentru a lua parte la primul maraton de muzică cu percuție, ce va avea loc īn Cinematograful ”Amza Pellea”.

Pe parcursul īntregii zile, veți putea asculta artiști din toată țara, īncepānd cu formații din regiune (ora 13.00) și continuānd cu ansambluri consacrate, precum ”ICon Arts Percussion Group” (ora 15.00), duo-ul de vioară – percuție format din Roxana Oprea și Andrei Marcovici (16.30), ansamblul bucureștean ”Game” condus de reputatul interpret și profesor Alexandru Matei (ora 18.00) și originalul proiect ”Accord Vibes” (19.30) ce-i reunește pe Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Michael Acker – contrabas. Finalul maratonului, īncepānd cu ora 21.30, aparține Trio-ului Mircea Tiberian, cunoscutul pianist fiind acompaniat de Michael Acker la contrabas și de Vlad Popescu la tobe.    

 

Sub numele ”Cross Beats” se desfășoară īncepānd cu 21 septembrie un turneu dedicat muzicii de percuție, cuprinzānd 5 concerte – eveniment ale ”ICon Arts Percussion Group”, centrate īn jurul maratonului de la Rāșnov.

Celelalte spații-gazdă sunt Castelul Peleș din Sinaia (21 septembrie), centrul Künstlerhaus Boswil din Elveția (28 septembrie), Palatul Culturii din Tārgu Mureș (16 octombrie) și Casa Universitarilor din București (13 noiembrie). Proiectul face parte din programul anual național ”Oportunități la Tine Acasă”, inițiat de Exces Music și finanțat de UCIMR. Desfășurătorul complet poate fi consultat pe pagina programului: https://www.facebook.com/oportunitatiacasa.

 

”Ne-am dorit un maraton dedicat percuției pentru că ritmul, īn zilele noastre, are un rol din ce īn ce mai important. Instrumentele s-au diversificat foarte mult și au căpătat o expresivitate fără precedent īn istoria muzicii. Tocmai de aceea aducem īn acest cross o varietate de percuții: instrumente cu membrane – eminamente ritmice, dar și instrumente melodice (ca marimba și vibrafonul), care să le ofere ascultătorilor o paletă largă de sonorități. Apoi avem inserțiile timbrale ale viorii, contrabasului, acordeonului și pianului, prin care artiștii invitați vor clădi punți īnspre și dinspre sufeletele participanților - muzicieni și public. Va fi un maraton unde la finish o sa vă simițiți, paradoxal, īncărcați de energie”,  spune Sebastian Gheorghiu, directorul de proiect.

 

Parteneri: Exces Music, Primăria Orașului Rāșnov, Universitatea din București, Universitatea Națională de Muzică – București, Muzeul Național Peleș, Mike Balter.

OCTOMBRIE 2022
L M M J V S D
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31